بررسی تخصصی Samsung I9103 Galaxy R
نوشته شده توسط : لرد

  • دوربین 5 مگاپیکسلی به همراه فلاش LED و فوکوس خودکار، تشخیص چهره و لبخند

  • فیلمبرداری 720p HD  با نرخ فریم 30 در هر ثانیه

  • پشتیبانی از Wi-Fi 802.11 b/g/n، DLNA و Wi-Fi Direct

  • گیرنده ی GPS به همراه ارتباطات A-GPS و قطب نمای دیجیتال

  • 8 گیگابایت حافظه ی داخلی و پشتیبانی از کارت های microSD

  • سنسورهای شتاب سنج، ژیروسکوپ و مجاورت

  • جک صوتی 3.5mm ـی

  • درگاه microUSB

  • بلوتوث استریو نسخه ی 3.0

  • رادیو FM به همراه RDS

  • کیفیت صدای عالی

  • دوربین جلوی 1.3 مگاپیکسلی برای تماس های ویدئویی

  • ویرایشگر اسناد

  • نرم افزار مدیریت فایل ها که بصورت پیش فرض نصب شده است

معایب اصلی

  • عملکرد ضعیف SC-LCD درباره ی رنگ سیاه

  • عملکرد ضعیف تر Tegra 2 نسبت به تراشه ی Exynos در زمینه ی پردازنده و پردازشگر

  • نبود کلید اختصاصی عکاسی

  • عدم امکان تعویض سریع کارت حافظه

بسته به نوع نگاه شما، کوچ کردن از Galaxy W به Galaxy R میتواند به معنای در اختیار داشتن پردازنده و پردازشگر بهتر، صفحه نمایش بزرگتر و حافظه ی داخلی بیشتری باشد اما از نگاه دیگر میتوان با مقداری افزایش بودجه تلفنی همانند Galaxy SII را به لیست اضافه کرد.

اما اگر Galaxy SII را در نظر نگیریم، در میابیم که Galaxy R وضعیت بسیار خوبی دارد. بسیاری از گوشی های دو هسته ای آندروید و همچنین تعدادی از تبلت ها از تراشه ی Tegra 2 بهره میبرند. و صفحه نمایش 4.2 اینچی با رزولیشن WVGA چندان بد به نظر نمیرسد، گرچه این صفحه نمایش از نوع SC-LCD میباشد که در ادامه ی بررسی به آن نیز خواهیم پرداخت.

دوربین این گوشی میتوانست بهتر باشد، چرا که لنز 5 مگاپیکسلی و فیلمبرداری 720p آنقدرها تاثیر گذار نیست. گرچه ما عملکردهای بسیار خوبی را از برخی گوشی ها با همین مشخصات دوربین شاهد بودیم، پس اجازه دهید تا در بخش سنجش دوربین به این موضوع بپردازیم و در این باره قضاوت کنیم.

 

با شماره مدلی مانند I9103 این گوشی ناخودآگاه با Galaxy SII مورد مقایسه قرار میگیرد. بعد از بررسی کردن محتویات جعبه متوجه خواهیم شد که این دو گوشی تا چه حد به یکدیگر نزدیک بوده و در زمینه ی سخت افزار چگونه رقابت میکنند.

محتویات جعبه

ما انتظار هیچگونه نکته ی شگفت آوری را در بین محتویات جعبه نداشتیم و طبق معمول حدسمان نیز درست بود. Samsung Galaxy R به همراه یک شارژر جمع و جور، سیم microUSB و یک هدست یک تکه عرضه میشود.

 

چرخش 360 درجه

پهنای Galaxy R 9.5mm بوده و دارای وزنی 135 گرمی میباشد، که از تمام جهات از Galaxy SII بزرگتر میباشد. اما در مورد طول و عرض، هر دوی این گوشی ها دارای ابعاد 125 x 66mmـی میباشند.

طراحی و کیفیت ساخت

Samsung Galaxy R در اصل نسخه ی مقرون به صرفه ی Galaxy SII میباشد. همانطور که قبل تر اشاره کردیم، Galaxy R مقداری از SII پهن تر و سنگین تر میباشد. اما از طرفی دیگر پوشش فلزی پشت گوشی نمای کاملا پلاستیکی آن را بهبود میبخشد.

البته Galaxy R هنوز هم یک تلفن با ضخامت کمتر از 10mm محسوب میشود و از Galaxy S باریکتر میباشد. این گوشی به هیچ وجه ضخیم نیست، اما در این مورد هم نیز نمیتواند رجز خوانی کند، حتی با عرضه شدن تلفن همراه Motorola RAZR، گوشی Galaxy SII نیز دیگر در این مورد حرفی برای گفتن ندارد.

 

یکی از نکات بسیار مهم در مورد فروش Galaxy SII صفحه نمایش Super AMOLED 4.3 اینچی آن بود، Galaxy R از یک صفحه نمایش 4.2 اینچی از نوع SC-LCD با رزولیشن 480 x 800 بهره میبرد.

این صفحه نمایش بسیار درخشان میباشد، ولی در مورد رنگ سیاه چندان جالب عمل نمیکند. عملکرد آن در زوایای گوناگون بسیار خوب بوده، گرچه شاهد مقداری کاهش کنتراست هستیم ولی رنگ ها بدون تغییر باقی میمانند. حال که صحبت از رنگ ها شد بهتر است به اینکه اشاره کنیم که صفحه نمایش SC-LCD رنگ ها را آنطور که صفحه نمایش های AMOLED نشان میدهند، نمایش نمیدهد ولی باز هم رنگ ها بسیار خوب به نظر میرسند.

ما میزان روشنایی و کنتراست را نیز اندازه گیری کردیم، با نگاهی به تصویر زیر متوجه خواهید شد که این گوشی چگونه در زمینه ی روشنایی با دیگر تلفن ها نظیر Galaxy W مقایسه میشود. نتایج کاملا مشخص کرده اند که این صفحه نمایش تا چه حد روشن و درخشان است، گرچه کنتراست وضعیت متوسطی دارد.

 

قسمت جلویی Galaxy R کاملا شبیه به Galaxy SII میباشد. آگر این دو را کنار یکدیگر قرار دهید متوجه خواهید شد که کلید Home در Galaxy R کمی کشیده تر بوده و حاشیه ی صفحه نمایش کمی ضخیم تر میباشد.

در قسمت بالایی صفحه نمایش شاهد دوربین 1.3 مگاپیکسلی، سنسور نور محیط، سنسور مجاورت و میکروفن هستیم.

 

در قسمت پایینی شاهد کلید سخت افزاری Home، 2 کلید خازنی Menu و Back میباشیم. پس در نیتجه کاربران هنوز هم کلید اختصاصی "جستجو" را در اختیار دارند. و طبق معمول نگه داشتن کلید Home سبب نمایش Task switcher میشود.

 

تنها نکته ی جالب در سمت چپ Galaxy R ، کلیدهای تنظیم صدای آن میباشد که کار کردن با آنها بسیار راحت است.

کلید خاموش/روشن در سمت راست گوشی قرار گرفته، که خود تبدیل به یک سنت در گوشی های سامسونگ شده است. و نکته ی مثبت آن این است که هنگام در دست داشتن گوشی تنها با یک دست، میتوانید از این کلید به راحتی استفاده کنید.

 

در بالای گوشی جک صوتی 3.5mmـی، میکروفن دوم و شیاری برای باز کردن پوشش باتری جای گرفته اند.

 

پایین گوشی شاهد میکروفن و درگاه microUSB میباشد. درگاه microUSB و جک صوتی هیچکدام دارای پوشش خاصی نمیباشند.

 

قسمت پشتی گوشی از تکه ی پلاستیکی بزرگی تشکیل شده که پوششی فلزی را به همراه خاتم کاری شامل میشود.

قسمت خاتم کاری شده فقط بخشی از قسمت پشتی میباشد و تمام آن را شامل نمیشود و همینطور شیاری که قبلا به آن اشاره کردیم برای باز کردن پوشش باتری به کار میرود.

بالاتر از قسمت خاتم کاری شده میتوانید دوربین 5 مگاپیکسلی، فلاش LED و در قسمت پایینی بلندگوی گوشی را پیدا کنید. هیچگونه محافظی برای لنز دوربین در نظر گرفته نشده است.

 

بلندگو همانند گوشی Galaxy S در قسمت کاملا پایینی قرار گرفته است. این موضوع باعث میشود گاهی اوقات که گوشی برروی سطحی قرار میگیرد، صدای بلندگو مقداری کم شود.

 

در زیر پوشش باتری شیار سیم کارت که به راحتی در دسترس میباشد به همراه شیار کارت حافظه که توسط باتری دسترسی به آن آسان نیست دیده میشوند. این باتری نسبتا بزرگ از نوع 1650mAh میباشد که 9 ساعت در حالت مکالمه و 25 روز در حالت آماده به کار دوام می آورد.

آزمون ما درباره ی باتری نشان داد که Galaxy R میتواند بیش از 9 ساعت در مکالمات 3G دوام بی آورد. نتایج مربوط به مرور در اینترنت حتی از Galaxy SII با آمار قابل احترام 5 ساعت و 7 دقیقه نیز بهتر بود. در زمینه ی پخش فیلم Galaxy R عملکرد متوسطی داشت و تنها در همین مورد از Galaxy SII ضعیفتر عمل کرد.

 

بطور معمول با 1 ساعت مکالمه، جستجو در وب و تماشای فیلم، Galaxy R هر یک روز و نیم یک بار نیاز به شارژ شدن دارد.

با توجه به اینکه Galaxy R مقداری ضخیم تر و سنگین تر از Galaxy SII میباشد اما هنوز هم به راحتی SII در جیب جای میگیرد.

20 گرم وزن اضافه و روکش فلزی در پشت گوشی کاملا این حس را به شما میدهد که تلفنی که در حال حمل کردن آن هستید در یدنه ی خود از فلز بهره میبرد. گرچه پشت گوشی تماما فلزی نیست، اما همان مقدار هم احساس خوبی را به شما منتقل میکنند.

بدنه ی گوشی به نظر مستحکم می آید و نکته ی منفی در این مورد وجود ندارد، به غیر از لنز دوربین که هیچگونه محافظی در اختیار ندارد.

 

از لحاظ ظاهری Galaxy R بسیار شبیه به SII میباشد اما در ادامه ی بررسی به بخش نرم افزاری خواهیم رفت . رابط کاربری TouchWizard تجربه ای یکسان را از سیستم عامل آندروید به جای میگذارد ولی بیایید نگاهی به بنچمارک ها و دوربین این دو گوشی داشته باشیم، جایی که انتظار داریم تفاوت های بزرگی را مشاهده کنیم.

آندروید به همراه رابط کاربری TouchWiz 4.0

Samsung Galaxy R آندروید 2.3.4 را به همراه آخرین نسخه ی رابط کاربری TouchWiz یدک میکشد. از نگاه نرم افزاری، رابط کاربری دقیقا همان چیزی است که در Galaxy SII با آن سر و کار داشتیم.

قفل صفحه طبق معمول با کشیدن تصویر به اطراف باز خواهد شد. ویژگی جالب مروبط به رویدادهای از دست رفته که هر کدام نمای خاص باز شدن مخصوص به خود را دارند در Galaxy R هم وجود دارد.

 

صفحه اصلی از ده ها ویجت و تعداد زیادی قابلیت های مختلف بهره میبرد و میتوانید بصورت همزمان از 7 صفحه اصلی بهره ببرید. با نیشگون گرفتن در صفحه اصلی، نمایی از تمام پانل ها که هر کدام قابلیت حذف شدن، اضافه شدن و جابجایی را دارند، نشان داده میشود.

 

با وارد شدن به حالت ویرایش میتوانید ویجت ها، میانبرها و پوشه ها را از کشوی مخصوص آنها کشیده و به صفحه اصلی اضافه کنید.

 

نقطه هایی که در زیر صفحه اصلی، نشان دهنده ی موقعیت شما هستند بعنوان پیمایشگر نیز عمل میکنند. فشردن هر نقطه سبب میشود تا مستقیما به پانل مورد نظر هدایت شوید و از چندین بار کشیدن انگشت برروی صفحه جلوگیری میکند.

بخش نرم افزارها بسیار شبیه به صفحه ی اصلی میباشد، میتوانید پوشه هایی را ساخته و میانبرهایی را ایجاد کنید. همچنین میتوانید به اضافه کرن، حذف کردن و جابجایی صفحه ها همانند صفحه اصلی بپردازید.

 

همینطور در صورت تمایل میتوانید از نمای "لیست" استفاده کنید.

با توجه به سنت رابط کاربری TouchWiz، طبق معمول شاهد 4 میانبر اصلی هستیم که در صفحه های اصلی و بخش نرم افزارها نمایان هستند. میتوانید 3 میانبر اول را با گزینه های مورد علاقه ی خود جایگزین کنید. آخرین میانبر که همان کشوی نرم افزارها بوده، کلیدی برای تعویض بین بخش نرم افزارها و صفحه اصلی میباشد، همانطور که میبینید ثابت بودن آن کاملا منطقی میباشد.

گوشی Galaxy R از task switcher استاندارد آندروید بهره میبرد که البته شاهد یک تغییر بوده، آن هم میانبری برای اجرای task manager (مدیریت وظیفه) میباشد.

Task manager نصب شده بر Galaxy R قابلیت های زیادی را شامل میشود. همچنین دارای یک ویجت کارآمد میباشد که تعداد نرم افزارهای فعال را، برروی صفحه اصلی به شما نشان میدهد.

 

بیشتر اوقات سیستم عامل آندروید، خود در زمینه ی مدیریت نرم افزارها بسیار خوب عمل میکند، با توجه به این موضوع برای از بین بردن یک نرم افزار باگ دار (نرم افزار ناقص و مشکل دار) کافی است فقط به task manager مراجعه کنید.

 بنچمارک ها

 در آزمون BenchmarkPi، Galaxy R بهتر از تلفن تک هسته ای HTC Sensation XL عمل کرد، گرچه XL با اینکه تک هسته ای بوده اما سرعت پردازنده ی آن 1500MHz میباشد. همانطور که انتظارش را داشتیم پردازنده ی دو هسته ای Galaxy R با سرعت 1GHz برای هر هسته از پردازنده های سریعتر Galaxy SII و Note ضعیفتر عمل کرد. SII و Note عملکرد بهتری را به نمایش گذاشته ولی اختلاف انها با Galaxy R به هیچ وجه زیاد نبود، با توجه به اینکه هر کدام دارای برتری در سرعت پردازنده به ترتیب 200MHz و 400MHz بودند.

 در آزمون Linpack، تفاوت های شدیدی را بین Galaxy R و برادران قدرتمندش مشاهده کردیم. در حالی که امتیازات Sensation XL هنوز هم از Galaxy R پایین تر بودند.

 

در آزمون مربوط به جلوه های گرافیکی 3 بعدی، Galaxy R فقط با 3 فریم کمتر از Galaxy Note بازی ها را اجرا کرد و این ما را کاملا شگفت زده کرد. این نتایج مطمئنا به دلیل وجود پردازشگر اختصاصی GeForce میباشد که توسط Nvidia در این گوشی جای گرفته است. Sensation XL با 11 فریم عملکرد متوسطی داشت، پس اگر دنبال یک تلفن برای اجرای بازی های 3 بعدی میباشید، Galaxy R میتواند انتخاب شما باشد.

 

در زمینه ی JavaScript، HTC توانست با موتور مخصوص JavaScriptـش نمایش را در دست بگیرد. در آزمون SunSpider، Galaxy R پایین ترین امتیاز را از بین 3 تلفن دیگر دریافت کرد.

 در آزمون های HTML5+JavaScript و BrowserMark، HTC با سازمان دهی بسیار خوب در بخش نرم افزار به راحتی در صدر جدول قرار گرفت. Galaxy R و Galaxy SII از مشخصات نرم افزاری یکسانی بهره میبرند و تفاوتی که در این آزمون ها مشاهده کردیم همگی تحت تاثیر عملکرد پردازنده ی این 2 گوشی است.

 

دفترچه تلفن عالی

دفترچه تلفن این گوشی محدوده ی گسترده ای از امکانات را به همراه فضای ذخیره  ی نامحدود در اختیار شما قرار میدهد.

 میتوانید مخاطبان را بر حسب شماره های تماس، گروه ها و نام آنها دسته بندی کنید.

 

دفترچه تلفن از قابلیت دسترسی سریع به مخاطبان بهره میبرد که به شما اجازه میدهد با لمس تصویر مخاطب پنجره ای شمال گزینه های تماس، پیام و ایمیل را در اختیار داشته باشید. میتوانید با کشیدن یک مخاطب به سمت راست با شخص مورد نظر تماس گرفته یا با کشیدن صفحه به سمت چپ شروع به نوشتن یک پیام برای مخاطب خود کنید.

 

فیلدهای بسیار زیادی برای اختصاص دادن به اطلاعات مخاطبان در نظر گرفته شده که همگی بسیار عالی سازمان دهی شده اند. هرگونه لیستی که فکرش را بکنید در اختیار دارید (شماره ها، ایمیل ها و ...) و همچنین یک دکمه + در سمت راست که میتوانید هر وقت مایل بودید آیتم های خود را به لیست اضافه کنید. و کلید – فلیدهای بدون استفاده را حذف میکند.

 

البته انعطاف پذیری دفترچه تلفن زمانی مشخص میشود که آن را با حسابهای کاربری فیسبوک و LinkedIn خود هماهنگ کنید. بعد از همگام سازی، دفترچه تلفن بصورت خودکار مخاطبان را یکی میکند.

 صفحه ی اطلاعات مخاطب بصورت برگه ای نمایش پیدا میکند. دو برگه ی اول کاملا استاندارد میباشند، یکی از برگه ها اطلاعات شخصی مخاطب را در اختیار داشته در حالی که دیگری تاریخچه ی تماس را نگه داری میکند. برگه های سوم و چهرام مدیریت شبکه های اجتماعی از جمله برزورسانی وضعیت ها و گالری آنلاین مخاطبان را بر عهده دارند.

 

نکته ی عجیب این است که فقط مخاطبان فیسبوک و LinkedIn قابلیت همگام سازی با دفترچه تلفن را دارند، و خبری از مخاطبان توییتر نیست.

امکانات ارتباطی عالی

 Galaxy R تقریبا هیچ مشکلی در زمینه ی دریافت تماس ها ندارد و حتی در منطقه هایی با پوشش کور عملکرد خوبی دارد. همچنین صدای دریافتی رسا و شفاف است.

 شماره گیر و صفحه ی تماس تغییراتی را شاهد بوده اند، در حال حاضر هر کدام در یک برگه ی جداگانه جای گرفته اند. قابلیت شماره گیری هوشمند در دسترس است و نام ها و شماره ها را بصورت هوشمندانه جستجو میکند.

 فقط یک مخاطب در پیشنهادهای شماره گیر هوشمند در واحد زمان نمایش پیدا میکند. میتوانید با پایین کشیدن پیکان دیگر مخاطب های پیشنهادی را مشاهده کنید.

 

همچنین شماره گیر میانبرهایی نظیر تماس ویدئویی و ارسال پیام را در اختیارتان میگذارد.

 با توجه به سنسور مجاورت، هنگام مکالمه صفحه نمایش بصورت خودکار خاموش میشود. گزینه های در دسترس هنگام یک تماس شامل یادداشت برداشتن، صفحه کلید، ساکت کردن یا منتظر نگه داشتن تماس و اضافه کردن یک تماس دیگر به مکامله میشوند.

 

بعد از شماره گیر، برگه ی صفحه تماس نمایان میشود. این بخش تمام تماس های گرفته شده، دریافت شده و از دست رفته را در یک لیست نمایش میدهد در حالی که تاریخچه ی تماس شما را بر حسب مخاطبان دسته بندی میکند.

 Samsung Galaxy R توانست امتیاز متوسطی را در آزمون اختصاصی بلندگوی ما بدست آورد. قابلیت لرزش در دست بسیار کار آمد میباشد، چرا که در محیط های شلوغ در صورت نشنیدن صدای زنگ شما را مطلع میکند که این خود یک قابلیت خوب در مقابل دیگر رقیبان محسوب میشود.

 

اخبارگوشی , ,
:: برچسب‌ها: گالاکسی ار-اندرویید-سامسونگ ,
:: بازدید از این مطلب : 620

|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 فروردين 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: